Пържени гевречета

IvankaIvanka
Новак
2524121k
Пържени гевречета1 / 3
20/01/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
26

Необходими Продукти

  • брашно - 250 г
  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • захар - 3 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • олио - 1 1/2 к.ч. (за пържене)
  • пудра захар - за поръсване, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме меко тесто за гевречетата, като разбиваме яйцата със захарта и към тях прибавяме киселото мляко със содата и солта.

Прибавяме с поръсване пресятото брашно и замесваме тестото.

Късаме малки топчета, оформяме ги на фитили и ги съединяваме в двата края, за да се получат гевречета.

Загряваме мазнината и ги пържим на силен огън.

Гевречетата се поднасят топли, като може да се поръсят и с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
44
31
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Радомира Михайлова
Радомира Михайлова
Отне ми повечко брашно, но може би заради яйцата които бяха по-големи или зарази това,че лъжиците с кисело мляко имаха връх.Гевречетата ми излязоха на половина, явно съм ги правила по дебелички или по големи,незнам...но работата с тесто е доста често неточна наука ;) Абе явно е трябвало да са по мънички гевреченцата :D
14.02.2016 09:02