Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Бухти»Бухтички-гевречета

Бухтички-гевречета

АнтонияАнтония
Чирак
3332162
Бухтички-гевречета
Снимка: Антония
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
45 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
75 мин.
Порции
6
"Когато не знаете дали ви се хапват бухтички или гевречета - опитайте от нашите уникални бухтички-гевречета"

Необходими Продукти

  • яйца - 1 бр.
  • кисело мляко - 400 г
  • сирене - 100 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. с връх
  • захар - 2 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • ракия - 1 с.л.
  • олио - за пържене и 2 с.л. за тестото
  • брашно - около 600 г за меко, нелепещо тесто
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа разбърквам яйцето, в което добавям захарта, солта, олиото и ракията. Содата слагаме в млякото и добавям към яйцето.

Сиренето настъргвам на ситно и добавям към сместа. Започвам да добавям постепенно брашното, да се получи меко нелепнещо тесто.

Оставяме да почине 15-20 мин. В дълбок съд загряваме олио (аз оставям котлона на 7-ма степен от 9 възможни) разточвам тестото на кора, дебела около 3-5 мм.

Режа с чаша (този път изрязах с капачка от безалкохолно по-малка дупка и се получиха гевречета), пържа и сервирам със сладко, мед, сирене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: