Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Пищна бисквитена торта с орехи и шоколад

Пищна бисквитена торта с орехи и шоколад

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пищна бисквитена торта с орехи и шоколад
Снимка: Мина Димитрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
Порции
6
"Пищна бисквитена торта с орехи и шоколад, която наистина ще разпали страстите Пригответе я за всеки специален повод за своя близък човек"

Необходими Продукти

  • бисквити - 500 г
  • орехи - 150 г
  • какао - 60 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • краве масло - 150 г
  • захар - 100 г кристална
  • ванилова захар - 1 пак.
  • шоколад - 100 г
  • течна сметана - 100 мл
  • бял шоколад - 100 г
  • орехи - 100 г за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Предлагам ви идея за бисквитена торта с наистина богат вкус на шоколад и орехи.

В купа се поставят бисквитите, начупени на дребни парчета, а орехите се нарязват на ситно.

В метален съд поставяме прясното мляко, захарта, ваниловата захар и какаото.

Разбърква се хубаво, щом започне да бълбука, се поставя краве маслото и шоколадът, начупен на квадратчета.

Разбърква се енергично до напълно разтопяването на краве маслото и шоколада.

Оставяте настрана за около 10-15 минути, да се охлади сместа, след което се изсипва върху бисквитите и орехите.

Разбърква се всичко хубаво. Сместа за шоколадовата бисквитена торта може да се изсипе в ринг за торта или в правоъгълна тавичка за кекс.

Разпределя се равномерно сместа и се притиска и заглажда. Поставя се в хладилник за поне 3 часа - да стегне.

В купа на водна баня се поставя начупеният бял шоколад и сметана, да се смеси до еднородост.

Полученият ганаш се оставя да се охлади за 5 минути и се излива върху ореховата торта.

Поръсва се с нарязаните орехи и отново се поставя в хладилника за поне 1 час тази пищна бисквитена торта с орехи и шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: