Начин на приготвяне
Предлагам ви идея за бисквитена торта с наистина богат вкус на шоколад и орехи.
В купа се поставят бисквитите, начупени на дребни парчета, а орехите се нарязват на ситно.
В метален съд поставяме прясното мляко, захарта, ваниловата захар и какаото.
Разбърква се хубаво, щом започне да бълбука, се поставя краве маслото и шоколадът, начупен на квадратчета.
Разбърква се енергично до напълно разтопяването на краве маслото и шоколада.
Оставяте настрана за около 10-15 минути, да се охлади сместа, след което се изсипва върху бисквитите и орехите.
Разбърква се всичко хубаво. Сместа за шоколадовата бисквитена торта може да се изсипе в ринг за торта или в правоъгълна тавичка за кекс.
Разпределя се равномерно сместа и се притиска и заглажда. Поставя се в хладилник за поне 3 часа - да стегне.
В купа на водна баня се поставя начупеният бял шоколад и сметана, да се смеси до еднородост.
Полученият ганаш се оставя да се охлади за 5 минути и се излива върху ореховата торта.
Поръсва се с нарязаните орехи и отново се поставя в хладилника за поне 1 час тази пищна бисквитена торта с орехи и шоколад.