gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Царевична кремсупа

Царевична кремсупа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6301k3k
Царевична кремсупа1 / 2
25/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • царевица - 500 г
  • бекон - 85 г, на резени
  • олио - 1 с.л., слънчогледово
  • лук - 1 глава, на шайби
  • картофи - 3 бр., на кубчета по 5 мм
  • сметана - 300 мл, нискомаслена
  • прясно мляко - 300 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • магданоз - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Царевицата се вари във вряща вода, след което се пасира, като се запазят няколко цели зрънца. Беконът се реже на тънки ленти и се запържва до получаването на златистокафяв цвят.

Лукът се запържва до омекване. Прибавят се царевицата, картофите и 500 мл водата. Сметаната и прясното мляко се загряват, като се внимава да не заври.

Когато вече картофите са готови, се прибавя сметаната и прясното мляко. Добавя се беконът и се овкусява със солта и черния пипер. Украсява се с магданозът и целите зрънца царевица.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: