Рибна супа

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Рибна супа1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4-6

Необходими Продукти

  • бульон - 600 мл, рибен
  • лук - 1 глава, на ситно нарязана
  • резене - 1 глава
  • олио - 2 с.л., слънчогледово
  • бяло вино - 150 мл, или вермут
  • домати - 400 г, от консерва
  • дафинов лист - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • риба - 500 г
  • магданоз - няколко стръка
  • царевично брашно - 1 с.л.
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сметана - 3 с.л. високомаслена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът и резенето се задушават до пълно омекване. Прибавят се бульонът, виното, доматите, дафиновият лист, захарта, солта и черният пипер. Оставя се да къкри около 10 мин.

Кожата и костите на рибата се почистват добре и се реже на кубчета, след което се прибавят при супата. Царевичното брашно се смесва с прясното мляко.

Когато рибата е готова, се отстранява дафиновият лист и се добавя царевичното брашно. Прибавя се сметаната, разбърква се добре. Супата се декорира с резенето и магданозът.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: