Ирански таратор

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Ирански таратор2 / 2
12/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Лятото носи емоции и свежи вкусови изживявания с нашите неустоими предложения!"

Необходими Продукти

  • краставици - 1 бр.
  • джоджен - 4 с.л., на ситно
  • кисело мляко - 500 г
  • сметана - 500 г, нискомаслена
  • оцет - 2 с.л., бял винен
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • джоджен - 4 стръка, за украса
  • лед - няколко кубчета, по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Охлаждат се 4 купи в хладилника. Краставицата се реже на едро, прибавя се джодженът.

Сипва се разбитото кисело мляко, сметаната и оцетът. Овкусява се със солта и черния пипер.

Тараторът се разпределя в охладените купи. Декорира се с джоджена и по желание се слага кубчета лед.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: