Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Прошуто с круши и пармезан

Прошуто с круши и пармезан

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Прошуто с круши и пармезан1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
12 мин.
Общо
12 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лимони - 1 бр., зелен или жълт, на сок
  • круши - 4 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • маруля - 85 г, смесена
  • прошуто - 200 г, 12 бр. тънки резена
  • пармезан - 75 г, на тънки люспи
  • зехтин - 4 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Крушите се режат по дължина и се поръсва с лимоновия сок. Овкусява се със солта и черния пипер.

Салатата се къса на едро и се реди в чинии за сервиране.

Върху нея се подреждат крушите и се прибавят парчетата пармска шунка. Осолява се, поръсва се със зехтин и пармезан.

По желание може да увиете всеки резен круша в лентичка пармска шунка.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
50
42
31
20
10
Дай твоята оценка: