Начин на приготвяне
Приготвя се плънка, като в загрято олио се запържва нарязан ситно лук и рендосан морков с щипка сол да омекнат.
Прибавя се нарязан спанак, после и каймата, трябва да стане на трохи, и се овкусява с кимион и черен пипер. Готви се 4-5 минути и готово.
Приготвя се сос от разбити яйца, смесени с двата вида мляко и олио.
Кръгла кора се нарязва на големи триъгълници.
Първо се намазва със соса, отгоре се разпределя плънка. Двата края в широката част се събират и навиваме на баничка.
Нареждат се в тава, намазват се с разбит жълтък, смесен с прясно мляко и поръсваме с маково семе.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до златисто около 30 минути. Чудесни за закуска!
Пуричките с кайма, морков и спанак са готови.