Начин на приготвяне
Бутертестото трябва да е на стайна температура да се разтели на един пласт и с помощта на нож да се изреже кръг с размера на тавичката, в която ще се пече ябълковият сладкиш /моята тавичка е с размер 25 см/.
От останалата част от тестото се изрязват ленти с ширина един пръст, които ще обиколят тавичката покрай стените на формата. По желание може от остатъците от тестото на изрежете с формичка някакви фигурки, в моя случай са сърчица.
Тавичката се намазва с малко олио и се поставя кръгът от бутертесто на дъното на тавата.
Ябълките се обелват, почистват от семките и се нарязват на ситно в купа. Поставят се в тиган на ниска степен, без добавяне на вода. Прибавя се медът. Ябълките започват да си пускат сока.
Когато започнат да омекват ябълките, се прибавят натрошените бисквити, стафиди, канела.
Сместа се отстранява от котлона, оставя се настрана да изстине и се поставя върху бутертестото. Изравнява се сместа и се подреждат фигурките от бутертесто.
Печете бутерсладкиша се на 200 °C за около 25 минути или до приятен загар.