Начин на приготвяне
Обелете ябълките, разполовете ги на две, изчистете ги от семките и ги нарежете на много тънки полумесеци. Желателно е да им капнете няколко капки лимон, защото, докато се разбива сместа за блата, ще почернеят.
В купата на кухненски робот чукнете яйцата, добавете захарта и пуснете на максимална скорост. Разбивайте, докато яйцата побелеят и удвоят обема си. След това постепенно добавете олиото и ванилиите.
Смесете половината брашно с бакпулвера, разбъркайте добре и добавяйте на части към сместа, като роботът трябва да работи на средни до леки обороти. Изсипете и останалото брашно и бъркайте, докато всичко се смеси добре.
Намаслете тавичката, в която ще печете сладкиша, хубаво и в нея изсипете сместа за блата. Подредете парченцата ябълки, които сте оваляли в захарта, плътно едно до друго по цялата дължина на тавата.
Загрейте фурната на 160 градуса и печете ябълковия сладкиш първо за 20 минути, а след това, ако е нужно, още толкова - проверявайте с дървено шишче.
Аз пекох моя пандишпан около 45 мин.
Готовия сладкиш оставете леко да изстине, поръсете с пудра захар и поднесете.
Да ви е сладко!