Ефирен ябълков сладкиш

Станислава ВълковаСтанислава Вълкова
Иноватор
3252k8108382
Ефирен ябълков сладкиш
Снимка: Станислава Вълкова
1 / 2
24/11/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ябълки - 500 г
  • бишкоти - 300 - 400 г
  • масло - 200 г
  • заквасена сметана - 3 с.л.
  • ЗА КРЕМА
  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 с.л.
  • брашно - 0.5 ч.ч.
  • ванилия
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтопете маслото, добавете заквасената сметана и начупете на парченца бишкотите. Смесете всичко.

Сложете тази маса в огнеупорна или обикновена тавичка, наредете ябълки, обелени и нарязани на резени.

Кремът се приготвя, като се разбива яйцата със захарта, добавете брашно и ванилия.

Отгоре върху ябълките изсипете крема, поставете в предварително загрята фурна и печете ябълковия сладкиш 20-25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: