Gotvach.bg»Рецепти»Морски дарове»Мезета»Панирани калмари с кокос

Панирани калмари с кокос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Панирани калмари с кокос2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
150 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • калмари - 1 кг
  • прясно мляко - 1 л
  • яйца - 3 бр.
  • галета - 8 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 100 мл
  • кокос - 50 г стърготини
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Калмарите се измиват и изчистват добре. Накисват се в сурово прясно мляко за 2 часа.

Кипват се в подсолена вода за около 3-4 минути. След като поизстинат, се нарязват на колелца.

Потапят се последователно в разбитите яйца и галетата, а след това в кокосовите стърготини, и се панират в силно сгорещена мазнина.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: