Домашна маринована риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
17/03/2014
"Ще потърпите две седмици, докато се маринова както трябва, но след това може с апетит да ѝ се насладите "
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции3
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо13 388
  • Преглеждания за месеца362
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4.5 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • риба - 500 г (скумрия, сафрид)
  • сол - 6 с.л.
  • за маринатата
  • вода - 100 мл
  • сол - 100 г
  • дафинов лист - 5 бр.
  • черен пипер - 10 - 12 зърна
  • канела - 1 щипка
  • карамфил - 2 - 3 зърна
  • оцет - 200 мл
  • захар - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства от главите, опашките и от вътрешностите. Измива се много добре и обилно се посолява. Така осолената риба се държи 24 часа в хладилник, след което отново се измива и се нарежда в подходящ стъклен съд или буркан.

Маринатата се прави, като се кипне водата и се добавят солта, дафиновият лист, черният пипер, карамфилът, канелата, оцетът и захарта.

Ври около 5 минути на слаб огън. Рибата се залива с изстудената марината. Рибата е готова след 2 седмици и може да се запази до половин година.

Дълбок тиган с каменно покритие 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган с каменно покритие 26 см
26.00 лв.
20.02 лв.
Виж ››

Бъдете модерни - хапвайте здравословна храна, но без да давате куп пари за нея, а само малко - за тиган с незалепващо каменно покритие. Голям, удобен за работа, позволяващ готвене на всички любими храни, които семейството ви обожава.

Рейтинг

5 2
4 2
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар