Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Маринована печена риба

Маринована печена риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Маринована печена риба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • риба - 500 г
  • олио - 100 мл
  • чесън - 2 скилидки
  • вино - 100 мл
  • магданоз - 6 - 7 стръка
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • галета - 2 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • оцет - 2 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • масло - 50 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се почиства и маринова с оцет, сол и черен пипер. Оставя се да престои половин час.

Коремите на рибите се напълват с парченце масло, накълцан магданоз и сол. Рибите се подреждат с корема нагоре в намазана с мазнина тава.

Поливат се със смес от счукан чесън, олио, магданоз, черен пипер и вино. Поръсват се с галетата и се покриват с нарязаните на кръгчета домати.

Пече се в предварително загрята силна фурна, като по време на печенето се заливат с останалото олио.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка: