Рибена супа Асорти

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Рибена супа Асорти4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"На дъното на всяка порционна купичка се поставят по няколко парчета от домата и върху него се сипва от рибената супа Асорти."

Необходими Продукти

  • рагу от сьомга - 1 кг
  • паламуд - 1 глава
  • толстолоп - 1 глава
  • праз - (само бялата част) 1 стрък
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 бр.
  • домати - 1 бр.
  • лук - 1 бр.
  • целина - 1 стрък
  • картофи - 1 бр.
  • зехтин - 1/2 ч.ч.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • девесил - 2 с.л. пресен
  • прясна мащерка - 2 стръка
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се изчиства и се измива добре. Поставя се в голяма тенджера и вода, колкото да покрие рибата, около 1 литър и половина.

Прибавя се черният пипер и дафинов лист. Вари се около 15 минути след като кипне водата.

Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява. Към бульона се прибавят зеленчуците - празът и целината, се нарязват на ситно, морковът, пиперът, картофът и лукът – на дребни кубчета.

Зеленчуците се добавят в тенджерата с рибата. След като водата кипне, всичко се вари около 15 минути.

Посолява се, подправя се с подправките, налива се зехтинът и се вари още 10 минути на тих огън.

Когато рибената супа е готова, се прибавя рибното месо, на дребни парчета, и листата от мащерка.

Варят се около 5 минути.

Доматът се обелва, почиства се от семената и се нарязва на ситни кубчета.

На дъното на всяка порционна купичка се поставят по няколко парчета от домата и върху него се сипва от рибената чорба.

Няма как да е по-вкусна тази рибена супа Асорти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: