Начин на приготвяне
Измийте много добре рибните глави, поставете ги в дълбока тенджера и ги покрийте със студена вода.
Добавете 1 ч.л. сол и варите до готовност за около 30 минути.
Прецедете бульона на рибата в друга чиста тенджера и прибавете почистените и нарязани на малки кубчета картофи, морков и лук.
Добавете сухите девесил, мащерка и олиото, варите на бавен огън до полуготовност на зеленчука.
Прибавете измития и прецеден ориз и предварително обезкостеното месо от главите на рибата, варите до готовност на ориза и зеленчука.
Премахнете рибената чорба от огъня и добавете нарязания магданоз в нея, разбъркайте и отделете 1 ч.ч. от чорбата.
В купа разбийте яйцето и добавете киселото мляко, разбъркайте и налейте на тънка струя от чорбата при непрекъснато бъркане.
Сипете готовата застройка при рибената супа, разбъркайте и оставете за 10 минути под капак, да се задуши.
Сервирайте гореща с парченце лимон.