Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Фетучини с пиле карбонара

Фетучини с пиле карбонара

Ваня  ВеличковаВаня Величкова
Помощник Готвач
6421k2162k1
Фетучини с пиле карбонара1 / 2
25/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Идеалната романтична - много вкусна, лесна за приготвяне и с неустоим аромат"

Необходими Продукти

  • паста - 500 г фетучини
  • пилешко месо - 600 г обезкостено
  • масло - 40 г краве
  • яйца - 3 бр.
  • сметана - 300 мл течна
  • пармезан - 50 г настърган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фетучините се сваряват в леко подсолена вода и се отцеждат. Месото се нарязва по диагонал и се запържва в стопеното масло за 4-5 минути.

Яйцата се разбиват леко заедно със сметаната и се прибавят към настърганото сирене. Подправят се със сол и черен пипер и се прибавят към месото. Смесват се с пастата.

Огънят се намалява и ястието се оставя на огъня 10-15 секунди, като се бърка непрекъснато. При сервиране се поръсва с черен пипер и малко настърган пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: