Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Шаран, пълнен със зеленчуци

Шаран, пълнен със зеленчуци

Шаран, пълнен със зеленчуци3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Още един сочен шаран, този път пълнен с много гъби и ориз - да си оближеш пръстите"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр
  • печурки - 1 кг пресни или буркан
  • манатарки - 500 г
  • лук - 2 глави
  • домати - 2 бр.
  • ориз - 100 г
  • олио - 100 мл
  • лимони - 1 бр.
  • яйца - 2 бр.
  • черен пипер - на вкус
  • сол - щипка
  • чесън - 5 скилидки
  • дафинов лист
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме шарана.

Правим смес от сварените гъби, лук 1 глава, които пасираме. Добавяме яйцата, сол на вкус, ориз, смлян пипер

С тази смес пълним рибата.

Слагаме в тавичка и редим върху шарана резенчета домати, резенчета лимон, скилидките чесън, сол на вкус, черен пипер на зърна и едня нарязана глава лук

Заливаме с олио сочния пълнен шаран.

Завиваме рибата с фолио и печем в загрята до 180 °C фурна 30-35 минути.

След това махаме фолиото и печем още 5 минути, докато покафенее шаранът, пълнен със зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: