Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с кайма и гъби

Канелони с кайма и гъби

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Канелони с кайма и гъби1 / 2
22/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Нещо вкусно, нещо ароматно, нещо италианско - канелони с гъби и кайма"

Необходими Продукти

  • канелони - 1 опаковка
  • кайма - 250 г
  • гъби - 300 г, пресни
  • лук - 2 глави
  • доматен сос - 1 к.ч.
  • бульон - 1/2 ч.ч. пилешки (от кубче)
  • пармезан - 3 с.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • босилек - на вкус
  • магданоз - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
  • масло - за тавичката
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Канелоните се приготвят според указанията на опаковката. Нарязаният на ситно лук заедно с гъбите се запържват. Каймата се добавя, когато зеленчуците са омекнали. Овкусява се със солта, черния пипер.

Оставя се да изстине и всичко това се пасира или блендира, прибавя се малко галета, ако сместа не е достатъчно плътна. Канелоните се пълнят и редят в намаслената тавичка.

Ястието се залива със смесените бульон и доматен сос. Пече се в предварително загрята, умерене фурна. Поръсват се с пармезан, магданоз и босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: