Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с кайма

Канелони с кайма

Дони НикиДони Ники
Иноватор
3705k1k2k3
Канелони с кайма
Снимка: Дони Ники
1 / 5
24/07/2023
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Сгответе тези канело с кайма, само ако сте готови да ги готвите отново и отново безспир"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г
  • канелони - 15 бр.
  • домати - 400 г консерва
  • захар - 1 щипка
  • лук - 1 глава
  • чесън - 3 скилидки
  • олио - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • магданоз
  • босилек
  • кашкавал - 200 г
  • чубрица
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата си омесих по мой вкус - сол, черен, червен пипер, чубрица, чесън, магданоз.

Напълних канелоните, без да ги варя предварително, със суровата кайма, подредих ги в правоъгълна форма.

Запържих нарязания лук и чесън с олиото, добавих доматите, овкусих и оставих за 2-3 минути да клокне.

Добавих магданоз и босилек и изсипах върху канелоните.

Покрих с алуминиево фолио и сложих във фурната, която предварително е загрях до 190 °C.

След 35-40 минути махнах фолиото и поръсих с настърган кашкавал.

Върнах във фурната до приятен загар на канелоните с кайма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: