Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Канелони с кайма и маслини

Канелони с кайма и маслини

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k3k
Канелони с кайма и маслини1 / 2
03/05/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • канелони - 400 г
  • кайма - 600 г
  • маслини - 200 г
  • лук - 1 глава ситно нарязан
  • домати - 500 г, ситно нарязани
  • зехтин - 4 с.л.
  • черен пипер
  • магданоз - 1 връзка, ситно нарязан
  • кашкавал - 200 г, настърган
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте зехтина и запържете вътре лука докато омекне. След това към него добавете каймата и гответе още няколко минути докато се позапържи.

Сипете вътре нарязаните на ситно домати. Разбъркайте добре и прибавете маслините. Поръсете с магданоз, черен пипер и сол.

С получената плънка напълнете суровите канелони, подредете ги в намаслена тава и ги залейте с останалите домати.

Пекат се около 40 минути при предварително загрята на 200 градуса фурна. Малко преди канелоните да са напълно готови, ги извадете и ги поръсете с настърган кашкавал и отново се връщат в горещата фурна, за да се запекат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: