Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Солено руло»Кекс от кайма с пълнени канелони

Кекс от кайма с пълнени канелони

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k6
Кекс от кайма с пълнени канелони
Снимка: Добринка Петкова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
5
"Едно ястие, създадено, за да бъде споделено с приятели и изядено с удоволствие"

Необходими Продукти

  • кайма - 800 г
  • лук - 1 глава
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 100 г
  • универсална подправка - за кайма
  • за плънката
  • канелони - 6 бр.
  • топено сирене - 150 г
  • кашкавал - 100 г
  • топено сирене - 100 г пушено
  • яйца - 1 бр.
  • сметана - 50 мл за готвене
  • чушки - 3 - 4 бр. печени червени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете каймата с изброените продукти. Оставете в хладилника за 1 час. В тенджерка сипете вода и посолете.

След като заври, пуснете канелоните и варете не повече от 2 минути. Извадете и оставете да се охладят. Разбийте яйцето със сметаната.

Към тях добавете нарязаните на кубчета сирена. С част от сместа напълнете канелоните. Разстелете каймата по дъното и стените на правоъгълна форма, като отделите една част от нея за покриване.

Разстелете част от чушките. Върху тях подредете канелоните и ги залейте с останалата плънка. Покрийте останалите чушки и завършете с отделената кайма.

Печете соленото руло на 200 градуса около 35 минути или до готовност. Оставете да се поохлади и го преместете върху подходящ поднос.

Сервирайте с гарнитура и сос по избор.

Кексът от кайма с пълнени канелони е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: