Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен паниран сафрид с грис и галета

Пържен паниран сафрид с грис и галета

Пържен паниран сафрид с грис и галета3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
2
"Сервираме пържен паниран сафрид с грис и галета с картофена салата. И да не забравите тъмната бира!"

Необходими Продукти

  • сафрид - 1/2 кг
  • грис - 2 с.л.
  • бира - 5 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вземаме си купа, счукваме яйцата и разбиваме заедно с бирата и солта.

Към тази смес прибавяме гриса и галетата.

Разбъркваме добре.

При мен панировката за риба се получи рядка, защото ние обичаме така.

Ако искате да се получи гъста, сложете 4 с.л. и добавете още малко галета.

Изчистваме си сафрида. Топкаме рибките в панировката и пържим в горещо олио, докато станат златисти на цвят или до желания резултат на пържения сафрид.

Сервираме пържен паниран сафрид с грис и галета с картофена салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: