Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Пържен паниран хек

Пържен паниран хек

Пържен паниран хек
Снимка: Ilinka
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"За този паниран хек ви е нужна само една голяма бира - перфектният завършек на деня"

Необходими Продукти

  • хек - 2 риби
  • за панировката
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 100 г
  • галета - 100 г
  • олио - за пържене
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме рибата хек много добре и нарязваме на парчета.

Поръсваме я със солта и черния пипер от всички страни.

В купа си смесваме галетата с брашното и разбъркваме.

В друга купа си счукваме яйцата и разбиваме.

Всяко едно парче хек овалваме в брашното и галетата, а после потапяме в яйцата.

В тиган с широко дъно наливаме олиото.

Поставяме съда на включен котлон и изчакваме да се загрее.

Парчетата панирана риба поставяме в тиган с незалепващо покритие с олиото и пържим, първо, от едната страна, а след това обръщаме на другата.

Готовите парчета изваждаме с помощта на решетеста шпатула, отцеждаме добре от мазнината и подреждаме в чиния.

Първо, от едната страна, а след това обръщаме на другата пържения и паниран хек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: