Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени картофи»Картофени гнезда с риба тон

Картофени гнезда с риба тон

Картофени гнезда с риба тон
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
5-6
"Много свежо и ефектно, а също така и много вкусно предложение за хапване, на което ви съветваме да отговорите с ДА"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр. средни
  • тиквички - 20 г бланширана
  • моркови - 20 г бланширан
  • риба тон - 60 г консерва (в сос)
  • магданоз
  • кашкавал - 20 г настърган
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се измиват добре. Поставят се в съд със студена вода с кората и се варят на умерен огън за 15 минути. Не трябва да се преваряват и да стават на пюре.

Отцеждат се, обелва се кората и с малка лъжичка леко се издълбават като гнездо.

Морковът и тиквичката се нарязват на ситно и се бланшират за 3 -4 минути във вряща подсолена вода. После се отцеждат. Нарязват се на ситно и се смесват с отцедената от соса риба тон, като се разбърква добре.

Картофените гнезда се нареждат в намазана с олио тава и се поръсват със сол и черен пипер. С малка лъжичка се пълнят гнездата от рибната смес. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал. Запичаме в загрята фурна 180 градуса за 15-20 минути, докато се зачервят.

Поднасяме с прясно нарязан на ситно магданоз и свежа салата.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: