Начин на приготвяне
Картофите се измиват добре. Поставят се в съд със студена вода с кората и се варят на умерен огън за 15 минути. Не трябва да се преваряват и да стават на пюре.
Отцеждат се, обелва се кората и с малка лъжичка леко се издълбават като гнездо.
Морковът и тиквичката се нарязват на ситно и се бланшират за 3 -4 минути във вряща подсолена вода. После се отцеждат. Нарязват се на ситно и се смесват с отцедената от соса риба тон, като се разбърква добре.
Картофените гнезда се нареждат в намазана с олио тава и се поръсват със сол и черен пипер. С малка лъжичка се пълнят гнездата от рибната смес. Отгоре се поръсват с настърган кашкавал. Запичаме в загрята фурна 180 градуса за 15-20 минути, докато се зачервят.
Поднасяме с прясно нарязан на ситно магданоз и свежа салата.
Добър апетит!