Начин на приготвяне
Обелете и почистете скаридите. Ако ползвате замразени, си ги размразете предварително.
Пригответе салцата за Фахитас като обелите и нарежете авокадото, домата, лука и чесъна. Сложете ги в блендер заедно със почистеното чушле халапеньо и свежите листа от магданоз и кориандър.
Пуснете уреда на средни обороти или функция кълцане за няколко секунди.
Разбира се, може да накълцате всичко това и на ръка. Отцедете добре продуктите от отделените течности и смесете със цеденото мляко, зехтина, сока от лайм и солта.
Нарежете айсберга на тънки лентички.
Идва ред на скаридите. Тях сложете да се запекат за много бързо на силен огън в тиган със зехтина. Когато са почти готови скаридите на тиган (отнема около 2 минутки), поръсете веднага със сместа за фахитас и поръсете с малко вода, за да не прегаря по дъното. Разбъркайте за кратко и дръпнете от огъня.
Накрая запечете на сух тиган тортила питките. Нужно е само да се стоплят и хванат приятен загар.
В средата на всяка питка сложете ивица от соса, покрийте с нарязания на лентички айсберг, пак сипете от соса и за финал подредете в редичка скаридите.
Сгънете вкусните Фахитас със скариди и поднесете.
Добър апетит!