Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Риба»Сметаново-рибен сос

Сметаново-рибен сос

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Сметаново-рибен сос1 / 2
24/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • сметана - 800 г (заквасена)
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • бульон - 200 мл рибен
  • черен пипер - ½ ч.л.
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Брашното се запържва в маслото, докато добие красив златист цвят.

Добавят се бульонът и сметаната, като непрекъснато се бърка, докато заври.

Към готовия сос се добавят сол и черен пипер. Този сос е подходящ за пържена риба и за задушени зеленчуци.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
51
42
30
20
10
Дай твоята оценка: