Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Риба»Холандски сос за риба

Холандски сос за риба

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k278k
Холандски сос за риба1 / 2
23/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Вие пригответе рибата, а ние ще ви изненадаме с Холнадски сос, който ще е истински комплимент за нея"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр. (само жълтъци)
  • вода - 2 с.л.
  • масло - 100 г
  • сол - 1 щипка
  • червен пипер - 1 щипка
  • лимонов сок - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В паничка се налива студена вода, добавят се жълтъците и малко сол.

Паничката се поставя в съд с гореща вода, която обаче не бива да завира и непрекъснато се бие, като се добавя капка по капка разтопено краве масло, а след като се сложи една трета от маслото, останалото се налива на струйка.

Сосът непрекъснато се бърка, докато се сгъсти. Добавят се червеният пипер и лимоновият сок. Сосът се сервира горещ. Холандският сос се сервира към варена риба и други рибни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
41
31
20
10
Дай твоята оценка: