Gotvach.bg»Рецепти»Сосове»Сос за Месо»Холандски сос с масло

Холандски сос с масло

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1125k
Холандски сос с масло1 / 2
26/08/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Ароматен сос си търси крехка пържола, която да обвие с нежност"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 - 3 жълтъка
  • масло - 100 г краве
  • лимони - 1 брой
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера на водна баня се слагат жълтъците с 2 супени лъжици вода, сол, черен пипер и малко изцеден лимонов сок.

Бъркайте енергично, докато сместа започне да се задържа по лъжицата. Без да спирате бъркането прибавете и маслото.

Холандският сос е подходящ за всякакъв вид риба (панирана, пържена, варена), картофи и варени яйца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
40
32
20
10
Дай твоята оценка: