Начин на приготвяне
Зеленият фасул се измива и крайчетата се почистват.
Зеленият лук и джодженът се измиват. Не се нарязват, използват се цели. В съд с кипяща подсолена вода се поставят маслото и стръковете от зелени аромати, заедно с фасула.
Варят се 15-20 минути. Отцеждаме от водата шушулките, а лука и джоджена отстраняваме, те вече са овкусили зеления фасул.
За приготвянето соса е необходимо да разделим жълтъците от белтъците. На водна баня разбиваме жълтъците и виното до получаване на гъста пяна. Прибавяме маслото, нарязано на парченца и със стайна температура.
След разтапянето му към соса се добавят солта и черният пипер.
Пристъпваме към сглобяване на предястието. С парченцето шунка обвиваме по няколко шушулки от топлия фасул и подреждаме в чиния.
Поливаме със соса и сервираме предястието топло, гарнирано с лимон.
Съвет: Използвала съм и бекон, вместо шунка- леко го запичате на грил-тиган и с него обгъръщате нежно зелените ароматни фасулчета.
Коментари
Подсетиха ме зелените му стръкчета от снимката. Моля за извинение.