Gotvach.bg»Рецепти»Гарнитури»Пикантен булгур с орехи, лимец, киноа и праз

Пикантен булгур с орехи, лимец, киноа и праз

Desislava VasilevaDesislava Vasileva
Новак
1717148
Пикантен булгур с орехи, лимец, киноа и праз
Снимка: Desislava Vasileva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
2
"Идеална гарнитура за печена риба"

Необходими Продукти

  • праз - 1 стрък
  • булгур - 1 ч.ч.
  • вода - 3 ч.ч.
  • киноа - 2 с.л.
  • лимец - 2 с.л.
  • орехи - 5 с.л. смлени
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 2 с.л.
  • сол - шипка
  • подправка за булгур - 1 с.л. микс
  • червен пипер
  • черен пипер
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Празът се нарязва на ситно и се задушава в незалепващ тиган с капак.

Добавят се водата, булгурът, киноата и лимецът, заедно със солта и подправките.

Маха се капакът и се бърка до готовност на семената.

Прибавят се смлените орехи, заедно с пресованата скилидка чесън. Сместа се разбърква до хомогенност и сваля от котлона.

Украсява се с маслини и гарнитурата се поднася.

Пикантният булгур с орехи, лимец, киноа и праз е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: