Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Мусака»Вегетарианска мусака с киноа и булгур

Вегетарианска мусака с киноа и булгур

СтейсиСтейси
Чирак
42231551
Вегетарианска мусака с киноа и булгур
Снимка: Стейси
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
45 мин.
Порции
4
"Един нетрадиционен, но вкусен вариант на традиционната мусака Опитайте и споделете"

Необходими Продукти

  • киноа - 1/3 ч.ч.
  • булгур - 1/3ч.ч
  • тиквички - 1 бр.
  • чушки - 2бр.
  • домати - 1 бр.
  • яйца - 6 бр.
  • сирене - 200 - 300 г
  • броколи - 200 г замразени
  • зехтин
  • копър
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме киноата и в една тенжерка изсипваме при нея булгура. Наливаме вода в съотношение 1/3 и слагаме да се сварят - след като водата заври, засечете 10 минути - ако ви се стори, че не са готови, задръжте още малко.

През това време в тавата, в която ще печете, нарежете на ситно тиквичката, чушките, доматът и замразените броколи (за да ги накъсате по-лесно, може първо да минат през гореща вода, аз ги рязах, както си бяха замразени).

Натрошете сиренето и прибавете 6-те броя яйца. След като се сварят киноата и булгурът - махнете излишната вода и ги изсипете в тавата.

Поръсете с копър, сол и добавете малко зехтин. Хубаво разбъркайте. Долейте и малко вода - около 100-150 мл.

Печете в загрята фурна на 250 градуса, докато зеленчуците запознат да се запичат отгоре.

Тази вкусна мусака може да ядете и топла, и студена и върви чудесно в комбинация с чеснов сос.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: