Начин на приготвяне
Измиваме киноата и в една тенжерка изсипваме при нея булгура. Наливаме вода в съотношение 1/3 и слагаме да се сварят - след като водата заври, засечете 10 минути - ако ви се стори, че не са готови, задръжте още малко.
През това време в тавата, в която ще печете, нарежете на ситно тиквичката, чушките, доматът и замразените броколи (за да ги накъсате по-лесно, може първо да минат през гореща вода, аз ги рязах, както си бяха замразени).
Натрошете сиренето и прибавете 6-те броя яйца. След като се сварят киноата и булгурът - махнете излишната вода и ги изсипете в тавата.
Поръсете с копър, сол и добавете малко зехтин. Хубаво разбъркайте. Долейте и малко вода - около 100-150 мл.
Печете в загрята фурна на 250 градуса, докато зеленчуците запознат да се запичат отгоре.
Тази вкусна мусака може да ядете и топла, и студена и върви чудесно в комбинация с чеснов сос.