Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Букатини с артишок и бекон

Букатини с артишок и бекон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k
Букатини с артишок и бекон2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Веге бугатини с артишок - италианска рецепта за почитателите на вкусната паста"

Необходими Продукти

  • букатини - 1 опаковка
  • артишок - 8 бр.
  • зехтин - 3 с.л.
  • бекон - 100 г
  • бяло вино - 180 мл
  • черен пипер - на вкус
  • червен пипер - лют
  • пекорино - настъргано
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се запържва заедно с кубчетата бекон. Добавя се чесънът и се пържи за още 2 мин.

Прибавя се почистеният артишок, долива се виното, овкусява се с черния пипер, магданозът.

Пастата се вари според указанията на опаковката и се разбърква за още 3 мин. При сервиране се поръсва с пармезан.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: