Начин на приготвяне
Размекваме меда. Нужни са ни 5 с.л мед. Смиламе орехите с машинка за мелене на ядки.
Отмерваме 2 ч.ч. овесени ядки и ги слагаме в блендер да се смелят ситно.
Добавяме маслото, яйцата, бакпулвера, меда, киселото мляко, бакпулвера, канелата. Всичко смесваме в блендера до еднородна смес.
Нарязваме ябълките, предварително обелени, на малки кубченца – 2 и ½ ябълка.
Намазваме с масло тава и набрашняваме. Изсипваме кашата.
Отгоре разпределяме нарязана и обелена на кубченца ½ ябълка. Наръсваме с орехите.
Печем ябълковия сладкиш в загрята на 180 градуса фурна до суха клечка.
Като стане готов сладкишът го режем на триъгълници и поднасяме.
Сладкишът с овесени ядки и ябълки е готов.