Начин на приготвяне
Измийте добре свежо набраните горски гъби Сърнела. Нарежете шапките на малки парчета.
Нарежете ситно зеления лук, магданоза и чесъна.
В дълбок тиган загрейте маслото. Добавете гъбите, лука и чесъна. Посолете и задушете съставките. Бъркайте за да се смесят лука, чесъна и Сърнелата. Гъбите ще отпуснат сок, който трябва да изври и да остане само маслото.
Когато гъбите покафенеят, добавете черния пипер, магданоза и шафрана. Запържете 1-2 минути с интензивно бъркане.
Гъбите Сърнела са готови. Сервирате ястието топло. Може да ги използвате и като гарнитура към пържоли.
Насладете се на ароматната комбинация от гъби с масло и шафран.
Виж също как се правят панирани сърнели или прочети нашите съвети за готвене на сърнела.