Крем с кисело мляко

Пена
Пена
Новак
30/05/2009
"Днешното неустоимо предложение за десерт - домашен крем с кисело мляко!"
Приготвяне25 мин.
Общо25 мин.
Порции6-8
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо37 894
  • Преглеждания за месеца449
  • Преглеждания за седмицата60
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Желатинът се слага за разтопяване в купичка с хладка вода. Киселото мляко се изсипва в пластмасова купа и заедно с пудрата захар и ванилията се разбива с миксер. Към разбитото мляко се добавят коктейлните череши и сокът от лимон. Накрая се излива на тънка струйка желатинът, като се разбърква бавно с дървена шпатула.

Готовата смес се изсипва в кръгла тортена форма с диаметър на дъното 25 см. Слага се във фризер или камера за 2 часа да се охлади и желира. След готовност се изважда и формата се потапя в гореща вода, след което формата се обръща в тортена чиния. Режат се парчета и се сервират. Полива се отгоре със вишнев сироп от сладко. Поръсва се леко със смлени орехи.

Рейтинг

5 6
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар