Торта Астрид с шамфъстък

FataGourmanaFataGourmana
Новак
193
Торта Астрид с шамфъстък
Снимка: FataGourmana
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
16
"Блатовете за торта Астрид с шамфъстък не се сиропират. Поемат течността на киселото мляко и разтопената захар!"

Необходими Продукти

  • блат за торта - 3 бр.
  • Крем
  • маскарпоне - 1 кг
  • кисело мляко - 800 г
  • захар - 1 ч.ч. непълна
  • крем за торта - 200 г подсладен шамфъстък
  • Декорация
  • ядливи цветя
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блатът за торта се разрязва на три платки.

За крема се разбива фъстъченият крем с половината кисело мляко и захарта. Добавят се останалите продукти и се разбива за 3-4 минути на средна степен.

В ринга на формата, поставен върху основа за торта, се поставя платка, покрива се с 1/3 крем.

Процедурата се повтаря и с останалите блатове и крем. Заглажда се повърхността и с помощта на шпакла или нож се ''гравира''.

Оставя се сметановата торта в хладилника за поне 4 часа. Накрая се декорира с цветята.

Да! Блатовете за торта Астрид с шамфъстък не се сиропират. Поемат течността на киселото мляко и разтопената захар!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: