Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Кончилиони с гъби и бекон

Кончилиони с гъби и бекон

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Кончилиони с гъби и бекон1 / 2
31/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кончилиони - 1 пакет
  • кисеки краставички - 7 бр.
  • гъби - 250 г, пресни
  • рикота - 200 г,
  • бекон - 300 г
  • зехтин - 3 с.л.
  • лук - 2 глави
  • маслини - 8 бр., без костилките
  • сметана - 320 мл
  • пармезан - 4 с.л.
  • босилек - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Беконът се запържва в зехтина, добавят се гъбите. Овкусява се с босилека, черния пипер и солта. Прибавят се маслините, кисели краставички и се държи на огъня за още няколко минути.

Прибавя се рикотата и се разбърква добре. Кончилионите се варят според указанията на опаковката. Охлаждат се и кончилионите се пълнят със сместа.

Течната сметана се налива на дъното на тавичката. Пастата се реди и се залива с останалата сметана. Поръсва се с пармезана. Пече се в предварително загрята фурна до пълна готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: