Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пълнени гъби»Панирани пълнени гъби с бекон

Панирани пълнени гъби с бекон

Панирани пълнени гъби с бекон
Снимка: цветослава киркова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
25 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • печурки - 10 бр. едри
  • бекон - 150 г пушен
  • кашкавал - 100 г
  • брашно - 100 г
  • яйца - 2 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват от пънчетата и се посоляват, беконът се реже на дребни кубчета и се смесва с настъргания кашкавал.

Гъбите се пълнят с готовата плънка, като се притискат хубаво, овалват се първо във брашно, след това в разбитите яйца със сол и накрая пак в брашно.

Пържат се до готовност и от двете страни, отцеждат се върху кухненска ролка.

Малко тежка, но много вкусна храна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Звучи апетитно и изглеждат чудесно!
15.05.2016 00:27
1
Ваня Благоева
Ваня Благоева
Хареса ми много рецептата, аз до сега не съм пробвала панирани гъби.
09.05.2016 12:47
Джемиле Чешлиева
Джемиле Чешлиева
Бърза и лесна рецепта
09.05.2016 10:29
Гергана  Георгиева
Гергана Георгиева
Харесаха ми така приготвени гъбките
09.05.2016 10:15