Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Домашни меденки за Коледа

Домашни меденки за Коледа

ОлиОли
Чирак
4655452
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"Усетете коледния дух с всяка хапка от тези неустоими меденки."

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • мед - 1/2 ч.ч.
  • канела - 2 ч.л.
  • сода бикарбонат - 1 с.л.
  • оцет - 1 с.л.
  • брашно - 750 г
  • орехи - 100 г
  • сладко от шипки - 360 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиите яйца. Добавете захар и разбъркайте. После олио и пак разбъркайте. Сложете мед и разбъркайте.

Добавете канелата и пак разбъркайте. Сложете в отделна купичка содата и я угасете с оцет, а след това я добавете към останалите продукти и разбъркайте.

Добавяйте по малко брашно, докато не стане твърде гъсто, тогава почнете да месите. Докато оформяте малките меденки, може да слагате по малко олио на ръцете, за да не залепват.

Оставете достатъчно място между меденките, защото бухват. Предварително загрейте фурната и печете 10 минути на 180°C докато се напукат.

Смелете орехите с блендер. Извадете меденките и ги оставете хубаво да изстинат, преди да започнете да ги слепвате (ако въобще желаете да ги слепвате).

Намажете ги със сладко по ваш избор (хубаво е да няма цели плодове или парченца в него). Овъргаляйте слепените меденки в орехите.

Меки, ароматни и вкусни домашни меденки за Коледа!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: