Начин на приготвяне
За тези истински домашни меденки чукваме яйцата в дълбока купа и ги разбиваме заедно със захарта с помощта на миксер.
Добавяме олиото, разтопения мед, канелата и содата, угасена с оцета, към разбитите яйца.
Разбиваме сместа с миксер, след което добавяме брашното бавно и продължаваме да разбиваме, след като е трудно за разбиване с мисера, започваме да месим тестото с ръце до получаването на медено-канеленото тесто.
Когато е готово омесено, слагаме тестото в хладилника да стегне. После вадим от хладилника и започваме да оформяме топчета, които слагаме върху хартия за печене.
Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Повтаряме оформянето на медени топчета, докато сместа свърши.
По желание може да направите различни форми нашите домашни меденки.
Да ви е сладко!
Коментари