Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Меденки»Истински домашни меденки

Истински домашни меденки

ГеновеваГеновева
Готвач
1381k1k2
Истински домашни меденки
Снимка: Геновева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Толкова истински, че чак няма да ви се вярва колко са вкусни домашните меденки"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 1 ч.ч.
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • мед - 5 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • канела - 1 и 1/2 пакетче
  • оцет - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За тези истински домашни меденки чукваме яйцата в дълбока купа и ги разбиваме заедно със захарта с помощта на миксер.

Добавяме олиото, разтопения мед, канелата и содата, угасена с оцета, към разбитите яйца.

Разбиваме сместа с миксер, след което добавяме брашното бавно и продължаваме да разбиваме, след като е трудно за разбиване с мисера, започваме да месим тестото с ръце до получаването на медено-канеленото тесто.

Когато е готово омесено, слагаме тестото в хладилника да стегне. После вадим от хладилника и започваме да оформяме топчета, които слагаме върху хартия за печене.

Печем в загрята фурна на 180 градуса до готовност. Повтаряме оформянето на медени топчета, докато сместа свърши.

По желание може да направите различни форми нашите домашни меденки.

Да ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Лора Георгиева
Лора Георгиева
Поема двойно повече брашно. Стават много вкусни и трябва да се внимава да не се препекат,защото стават твърди. Аз съм много доволна от рецептата и я правя вече 2-ра година.
12.12.2023 19:27
Анонимен
Анонимен
До коментар 1: как се получи? Станаха ли тези меденки?
12.01.2023 23:03
Анонимен
Анонимен
Пробвам в момента, но количеството брашно е много малко трябваха ми още поне две чаши, ще разбера как ще се получи след малко защото още не съм приключила
18.12.2022 12:46
1