Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Фрикасе»Гъбено фрикасе от печурки

Гъбено фрикасе от печурки

ЛюдмилаЛюдмила
Иноватор
5846k1k5
Гъбено фрикасе от печурки2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2
"Леко фрикасе с гъби - идеална опция, ако сте вегетарианци или не ви се хапва класическо фрикасе с месо."

Необходими Продукти

  • печурки - 250 г
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • сол
  • черен пипер
  • олио - 2 с.л.
  • масло - 1 с.л.
  • брашно 1 - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Гъбите се почистват и нарязват. Задушават се в олиото и маслото.

Прибавя се лукът настърган на едро ренде и чесънът намачкам на пюре.

Следва брашното, бъркаме непрекъснато за две минути и заливаме с вода. Варим гъбената вкусотия до готовност.

Готовото гъбено фрикасе от печурки се поръсва с чер пипер.

Може да се добави лимонов сок на вкус към фрикасето.

Ако рецептата ти харесва, опитай и предложенията ни за класическо фрикасе с пиле и гъби или тези предложения за фрикасе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: