Фрикасе с печурки и пиле

Виктория КонстантиноваВиктория Константинова
Мастър Шеф
5395k1k3k3
Фрикасе с печурки и пиле
Снимка: Виктория Константинова
1 / 2
19/02/2024
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
110 мин.
Общо
125 мин.
Порции
3
"Пригответе си 2 препечени филийки с това апетитно фрикасе с печурки и пиле"

Необходими Продукти

  • пилешко бутче - 2 бр.
  • масло - 80 г
  • олио - 50 мл
  • печурки - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • брашно - 5 с.л.
  • пилешки бульон - 500 мл
  • прясно мляко - 500 мл
  • черен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се заливат с вода и се варят до готовност. За да се сварят по-бързо, може да се използва тенджера под налягане.

Изкарват се от тенджерата, за да се охладят по-бързо и се обезкостяват. Бульонът също се оставя настрана. Печурките се измиват и нарязват на филийки.

В тенджера с ненадраскващо покритие се слагат маслото и олиото. Оставя се да загрее. Добавят се гъбите. Захлупват се с капак. И се задушават, като се разбъркват периодично. Обема на гъбите намаля и отпускат доста течност. Чесънът се обелва и нарязва на филийки. Добавя се при гъбите.

Тенджерата се оставя без капак, за да изпари течността. Пилешкото се накъсва на мръвчици. Когато остане малко течност, в тенджерата се добавя брашното и се запича.

Разбърква се непрекъснато с телена бъркалка. Постепенно се добавя прясното мляко, като продължава да се разбърква непрекъснато. Добавят се пилешкия бульон и мръвчиците. Овкусява се любимото фрикасе с черен пипер и сол.

Продължава да се разбърква с телената бъркалка. По преценка се добавя вода, ако е необходимо. Котлонът се намаля и продължава да се бърка. Оставя се да къкри, докато фрикасето с печурки и пиле добие желаната гъстота.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: