Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Локумки»Коледни локумки с мас и вино

Коледни локумки с мас и вино

ГАЛЯ ДУМАНОВАГАЛЯ ДУМАНОВА
Мастър Шеф
2261k3046
Коледни локумки с мас и вино
Снимка: ГАЛЯ ДУМАНОВА
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"Вкусни локумки като от едно време. Идеални за коледните и новогодишните празници."

Необходими Продукти

  • мас - 2 ч.ч.
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • брашно - до меко тесто
  • локум - 2 кутии
  • ванилия - 1 бр.
  • орехови ядки - 1 ч.ч.
  • пудра захар - за овалване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маста се смесва с виното до еднородна смес, добавя се брашно, докато се получи много меко тесто. Тестото се разделя на части и се оставя в хладилник за 2-3 часа.

Всяка част се разточва на кръг с дебелина 2-3 мм. Кръгът се разрязва на триъгълници.

В широкия край на всеки триъгълник се слага част от парченце локум и орехова ядка, и се навива към центъра на кръга, така че да се получи като пуричка.

Сладките с локум се редят в ненамазнена тава и се пекат в загрята на 200 градуса фурна, докато хванат лек загар.

Готовите коледни локумки с мас и вино се овалват още топли в смесената с ванилия пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: