Начин на приготвяне
В средата на брашното в купа сипваме разтопената мас и разбиваме с пудра захар до побеляване. Добавят се леко разбито яйце, ванилията, настърганата кора от лимона и се разбърква. Накрая в брашното сипваме бакпулвера и с вилица загребваме от него докато се получи гъста каша, после замесваме на тесто. Увива се във фолио и се оставя за 30 минути на хладно.
Разделих на две топчета. Всяко се разточва на тънка кора и се изрязват фигурки по избор. Аз изрязах сърца - едно по-малко и едно с по-голям размер. Върху малкото сърце поставих парченце от локума и от ореховата ядка. Отгоре се захлупва с по голямата форма и в краищата се притиска. По същия начин се приготвят и цветя, листа и др. Изрязах и еленчета и елхички.
Всички формички се нареждат в широка тава. Печем на 180 градуса около 10-12 минути. Изваждат се и се оставят в тавата за 2-3 минути, защото са много крехки. После се нареждат върху хартия и поръсваме с пудра захар. От разтопения шоколад с дървено шишче се рисуват елените. Нареждаме в поднос и сервираме !
Коментари