Начин на приготвяне
Карфиолът се накъсва на розички. След това се подправя със сол, червен пипер, куркума и зехтин. Обърква се хубаво и се запича във фрайъра за 5 минути на програма roast - 190 градуса.
След това се оставя да поизстине. Накрая печенит карфиол се нарязва на ситно. Това правя с помощта на ръчния чопър. Карфиолът не трябва да е смлян, а да стои на едри трохи. В една от снимките съм показала как изглежда готовата смес.
Гъбите се нарязват на дребно и се объркват с малко зехтин. Пекат се във фрайъра за 5 минути на програма roast - 180 градуса. След това се прибавят към карфиола.
Накрая се нарязва пресният лук и се прибавя. Сместа се подправя със сол и чер пипер на вкус.
Взема се зелев лист, слага се от плънката и се завива на зелеви сармичка. Готовите сарми се намазват със зехтин и поръсват с червен пипер. Пекат се на програма roast. Първо 10 минути от едната страна на 185 градуса. След това се ибръщат и се пекат още 10 минути, като последните 5 минути градусите се увеличават на 190.
Кето постни сарми в еър фрайър може да сервирате на трапезата за Бъдни вечер.
Източник: Вкусни рецепти с Валерия