Постна леща

ioanaioana
Новак
53433
Постна леща
Снимка: Тодорова
9 / 10
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • лук - 1 глава
  • леща - 250 г
  • картофи - 1 - 2 бр.
  • моркови - 1 - 2 бр.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • брашно - 3. с.л.
  • джоджен - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л
  • сол - 2 с.л.
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът, морковът и картофът се нарязват на ситно. Лещата се слага да ври на котлона за около 10-15 минути.

Като заври лещата, се добавят лукът, морковът и картофът. Като станат готови за около 20-25 минути, в една купичка се слага брашното, червеният пипер, солта.

Разбърква се с бъркалката и се изсипва при супата от леща. Накрая се добавят джодженът, магданозът, чубрицата, черният пипер и малко сол на вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
55
43
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Reneta Petrova
Reneta Petrova
Аз не сложих картофи, а няколко скилидки чесън. Стана много вкусно.
24.02.2018 21:40
ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Никога не съм готвила леща с картоф ,черен пипер не- само чубрица ,може и риган ,мащерка не е казано, че само чубрица става има много подправки за овкусяване
26.03.2016 13:53
3
Даниела
Даниела
според мен на лещата и подхожда чубрица и не слагам черен пипер и картофи
14.05.2014 01:17
4
Жана
Жана
Какви картофи в лещата?Какъв джоджен? Това да не е боб?
13.05.2014 10:06
4
1
Покажи всички подкоментари