Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Супа от Леща»Постна Супа с Леща и Маслини

Постна Супа с Леща и Маслини

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793k3
Постна Супа с Леща и Маслини
Снимка: Таня Левенова
1 / 4
30/04/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Неочаквано вкусна комбинация между леща и маслини, подходяща за вегани, вегетарианци, постещи и обикновени гладници"

Необходими Продукти

  • леща - 250 г
  • кромид лук - 1 глава
  • червени чушки - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • целина - 2 стръкчета
  • домати - 1/2 бр.
  • чесън - 3 скилидки
  • маслини - 10 - 14 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • червен пипер - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лещата се измива и се поставя в тенджера. Залива се със студена вода - около два литра. Поставя се на котлона.

Зеленчуците - лукът, чушката, морковът, стръковете целина и доматът се нарязват на дребни парчета.

Щом лещата заври, към нея се добавят половината от зеленчуците и 2-3 с.л олио.

Когато лещата е сварена, се маха от котлона и се поставя тиган, в който се прави запръжка от останалите зеленчуци, брашното и червения пипер.

След като брашното придобие леко кафяв цвят, се наливат-5-6 черпака от бульона на лещата. Добавяте се и маслините.

Запръжката трябва да поври около 3-4 минути. След това тя се изсипва при лещата.

Разбърквате хубаво и след около около 5-6 минути посолявате на вкус, прибавяте чубрицата и наситнения чесън.

Изключвате котлона и след около пет минути сервирате супата от леща.

Ако искате непостен вариант, може да поръсите лещата с натрошено сирене или настърган кашкавал.

Постната Супа с Леща и Маслини е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: