Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Карантия»Пилешки дробчета с моркови

Пилешки дробчета с моркови

Пилешки дробчета с моркови2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3

Необходими Продукти

  • пилешки дробчета - 500 г (1 опаковка)
  • магданоз
  • зехтин
  • сол
  • моркови - 3 - 4 бр.
  • кимион
  • червен пипер - може и лютив
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загряваме в дълбок тиган зехтин и добавяме дробчетата, нарязани на средно големи парчета, заедно с малко вода и сол. Похлупваме с капак, докато почти се изпари водата, след което добавяме нарязаният на ситно магданоз и още малко зехтин, за да се запържат дробчетата.

След като са готови, ги махаме от тигана и в останалия зехтин слагаме нарязаните на кръгчета моркови. Подправяме със сол, щипка кимион, черен и червен пипер и слагаме още малко зехтин.

Отново похлупваме с капак, докато омекнат и се запържат морковите. Накрая към тях прибавяме дробчетата и махаме тигана от котлона.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: